Користење на eSIM-картичката од Airalo: ЧПП и ресурси

eSIM-картичка значи „вградена SIM-картичка“. На вградената SIM-картичка гледајте како на виртуелна SIM-картичка. Бидејќи вградената SIM-картичка е вградена директно во уредот, веќе не треба да ги заменувате картичките за да ги смените плановите за мобилен интернет. Наместо тоа, може да преземете планови за мобилен интернет од апликацијата Airalo, да ги инсталирате и да почнете да ги користите веднаш.

Всушност, eSIM-картичката ја има истата функционалност како и редовната SIM-картичка, овозможувајќи ви да ги правите следниве работи:

 • Да ја користите локалната мрежа за локален мобилен интернет
 • Да ја користите мобилната услуга за упатување повици и испраќање пораки
 • Да прегледувате, скенирате, складирате, пребарувате, активирате и преземате податоци на вашиот уред
 • Да го задржите вашиот број, а сепак да може да ја смените телефонската линија
 • Никогаш да не треба да се грижите дека ќе ве изненадат трошоците за роаминг
 • Да го активирате планот за eSIM дигитално наместо да вметнувате чип
 • Да ја допрете апликацијата Airalo за да го смените вашиот план за мобилен интернет во локален, регионален или глобален план
 • Да извлечете максимум од потрошениот интернет со избирање на планот што најмногу одговара на вашите потреби

За да видите дали вашиот уред е компатибилен со eSIM, проверете го нашиот сеопфатен список овде.

Онлајн ресурси и водичи на Airalo

Еве преглед на ресурсите и водичите на Airalo за инсталирање, користење и управување со вашата eSIM-картичка:

 • За да дознаете повеќе за Airalo, посетете го делот За Airalo 
 • За прашања во врска со користењето на Airalo Airmoney, инсталирањето на eSIM-картичката на iOS или Android и решавањето на други општи проблеми, посетете го Центарот за помош на Airalo.
 • Ако имате прашање на кое Центарот за помош не одговорил, пополнете го нашиот формулар за контакт или испратете ни е-пошта за да стапите во контакт со нашиот тим за поддршка.
 • Ако сте заинтересирани да станете за партнерство со нас, посетете ја нашата страница Партнерства.
 • Ако сакате да бидете во тек со технологијата за eSIM, посетете го нашиот блог.
 • Ако барате видеоводичи и друга онлајн содржина, претплатете се на нашиот канал на YouTube.

ЧПП за eSIM-картичките

П: Што значи SIM?

О: Модул за идентитет на претплатник

П: Дали мојата eSIM-картичка може да се надополни?

О: Зависи од eSIM-картичката. Некои може да се надополнат онлајн или можеби ќе треба да купите нова eSIM-картичка ако опцијата за надополнување е недостапна. Може да проверите дали надополнувањето е овозможено за вашата eSIM-картичка во делот „Мои eSIM-картички“ во апликацијата Airalo.

П: Зошто се разликуваат цените на eSIM-картичките?

О: Различни оператори нудат различни тарифи врз основа на регионалните ограничувања, пазарната конкуренција и регулативите. Иако цената на eSIM-картичките може да се разликува од регион до регион, секогаш може да бидете сигурни дека Airalo нуди конкурентна пазарна цена за регионот.

П: Што е тоа период на важност за eSIM?

О: Периодот на важност значи дека вашата eSIM-картичка ќе биде активна за времето одредено во вашиот план. Ако сте купиле eSIM-картичка со период на важност од една седмица, тогаш eSIM-картичката ќе стане недостапна една седмица по купувањето.

П: Кое е моето ограничување за мобилен интернет?

О: Ограничувањето за мобилен интернет ќе зависи од пакетот и периодот на важност. Да речеме дека купувате eSIM-картичка со мобилен интернет од 1 GB и период на важност од една седмица. Ќе треба да купите надополнување или друг пакет за eSIM штом го искористите мобилниот интернет или штом истече периодот на важност.

Имате уште прашања? Тука сме да ви помогнеме! Контактирајте со нашиот тим за поддршка за дополнителни упатства.


Дали сте спремни да ги пробате eSIM-картичките и да го промените начинот на кој останувате поврзани?

Преземете ја апликацијата Airalo за да купувате eSIM-картички, да управувате со нив и да ги надополнувате секогаш и секаде!

Airalo | Download mobile app
Airalo | Use your Free Credit

Искористете го бесплатниот кредит.

Може да заработите кредити од 3 USD Airmoney ако го споделите кодот за препорака со пријателите.