Се соочувам со порака за грешка „Не може да се заврши промената на планот за мобилен интернет“

Пораката за грешка Не може да се заврши промената на планот за мобилен интернет е поврзана со грешка при инсталацијата што може да биде предизвикана од различни фактори како што следува:

1. Премногу eSIM-картички се инсталирани на уредот. Уредите што се компатибилни со eSIM ви дозволуваат да инсталирате повеќе eSIM-картички, но во зависност од моделот на уредот, бројот на eSIM-картички што може да ви бидат активни истовремено може да се разликува. На пример, телефоните iPhone може да складираат од 5 до 10 eSIM-картички во зависност од просторот на уредот. За повеќе информации, контактирајте со производителот на телефонот.

  •  Ако утврдите дека целосно сте го искористиле просторот за eSIM-картички на вашиот уред, тогаш може да ги отстраните вашите стари eSIM-картички од уредот. Може да ги видите упатствата за отстранување на eSIM-картичките овде: „Како можам да отстранам eSIM-картичка од мојот уред?“.

2. Мобилниот интернет е оневозможен во поставките на уредот

3. Се обидувате да инсталирате eSIM-картичка што е веќе инсталирана: повеќето eSIM-картички може да се инсталираат само еднаш.

  • Може да потврдите дали eSIM-картичката е инсталирана на вашиот уред така што ќе отидете на Поставки Општо За > лизгајте надолу до ICCID (тоа е бројка со 8 цифри што започнува со 89XXXXXXXXXXXXXXXXXX и завршува со случаен дополнителен број). Ако потврдите дека ICCID е инсталиран, можеби ќе треба да направите неколку приспособувања за да се поврзете. Погледнете ја страницата за инсталација на eSIM за сите детали.

4. Слаба врска кога се обидувате да ја инсталирате eSIM-картичката. Ова најчесто се случува кога се користи Wi-Fi на брод или јавна Wi-Fi.

Ако проблемот продолжи, контактирајте со поддршката.

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Reach out to us and our customer support team will get back to you in a jiffy.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2024