Како можам да отстранам eSIM-картичка од мојот уред со iOS?

Може безбедно да ги отстраните eSIM-картичките од вашиот уред кога:

Веќе нема активен пакет за мобилен интернет за eSIM-картичката

  • Кога ќе купите eSIM-картичка од Airalo, таа секогаш доаѓа со пакет за мобилен интернет што е подготвен да се активира. На вашата сметка (на апликацијата Airalo или веб-локацијата) може да видите дали сè уште има активен пакет за мобилен интернет за вашата eSIM-картичка (којшто сè уште не е истечен). Ако е така, не бришете ја eSIM-картичката од уредот.

Веќе не ви треба

  • Некои eSIM-картички од Airalo може да се користат само еднаш и не може да се надополнат. Овие eSIM-картички може да ги отстраните откако ќе ги искористите. 
  • Ако имате eSIM-картичка што веќе не планирате да ја користите, може безбедно да ја отстраните и неа.  

Вашата нова eSIM-картичка е за истата земја/регион

  • Кога купувате eSIM-картичка од продавницата, секој пат добивате нова eSIM-картичка. Новата eSIM-картичка секогаш ќе треба да се инсталира. Секогаш е најдобро да започнете со инсталирање на чист список за да избегнете забуна за тоа која eSIM-картичка е во уредот. 

За да ги отстраните вашите eSIM-картички од уредот, одете во „Mobile/Cellular Settings,“ на вашиот уред, допрете на eSIM-картичката што сакате да ја избришете и изберете „Remove Mobile Data Plan“. Во зависност од уредот, може да биде и „Remove eSIM“, „Delete Mobile Plan“ или нешто слично.

За детални упатства за тоа како да отстраните eSIM-картички од уредите со iOS, погледнете во „Како можам да отстранам eSIM-картичка од мојот уред со iOS?“.

Ако имате какви било прашања, слободно контактирајте со поддршката.

 

 

 

 

Поврзани прашања

Други теми

Сѐ уште ви треба помош?

Reach out to us and our customer support team will get back to you in a jiffy.
Испратете ни порака
Авторски права Airalo © 2024