Hoe installeer en ik een eSIM op mijn Android-apparaat en stel ik deze in?

Allereerst moet je de volgende punten controleren om te garanderen dat je je eSIM kunt installeren en instellen:

Er zijn 2 manieren om een eSIM aan je apparaat toe te voegen:

1. Door de QR-code op het tabblad “QR-code” te scannen
  2. Door de installatiegegevens handmatig toe te voegen via het tabblad “Handmatig”

I. VOORBEREIDING

1. Log in op je Airalo-account.
  2. Ga naar Mijn eSIM’s.
  3. Zoek de eSIM die je wilt installeren.
  4. Tik op de knop Gegevens.
  5. Tik op eSIM installeren/toegang tot gegevens
  6. Selecteer welk type installatie
    • Tik op de QR-code of Handmatige installatie. Druk de code af of gebruik een ander apparaat om de QR-code weer te geven.

II. INSTALLATIE

Optie 1: door de QR-code te scannen

1. Kies bovenaan het tabblad “QR-code”

(Je kunt de knop QR delen selecteren om het met een ander apparaat te delen.)

2. Ga naar Instellingen op je apparaat

3. Tik op Netwerk en internet

4. Tik op Toevoegen of +-pictogram naast Mobiel netwerk

5. Tik op Volgende wanneer je wordt gevraagd: “Heb je geen simkaart?”

6. Scan je QR-code en voeg de bevestigingscode toe indien gevraagd

7. Ga terug naar je scherm “eSIM installeren/toegang tot gegevens”.

8. Schakel eSIM in onder Mobiel netwerk

9. Schakel Mobiele gegevens in

10. Schakel Gegevensroaming(Schakel je primaire lijn uit om roamingkosten van je provider in het buitenland te voorkomen)

11. Ga naar Netwerk en internet en tik op Mobiel netwerk om de juiste netwerkvoorkeuren in te stellen die worden vermeld in de Aanvullende informatie rechtsonder op de pagina met het geselecteerde gegevenspakket.

12. Stel indien nodig een APN(toegangspuntnaam) in op je apparaat.

Optie 2: Door de gegevens handmatig toe te voegen

Als je problemen ondervindt bij het scannen van de QR-code of de QR-code niet kunt scannen, kun je de eSIM-gegevens handmatig invoeren. Volg deze stappen:

Om je eSIM toe te voegen en in te stellen via de handmatige methode, volg je deze stappen:

1. Kies het tabblad “Handmatig” bovenaan

2. Kopieer “SM-DP+-adres en activeringscode” (handmatige installatie-informatie)

3. Tik op Netwerk en internet

4. Tik op Toevoegen of +-pictogram naast Mobiel netwerk

5. Tik op Volgende wanneer je wordt gevraagd: “Heb je geen simkaart?”

6. Tik op Code handmatig invoeren. Je wordt gevraagd om je SM-DP+-adres in te voeren zoals gedeeld op je eSIM-installatiepagina.

7. Schakel je eSIM in onder Mobiel netwerk

8. Schakel Mobiele gegevens in

9. Schakel Gegevensroaming(Schakel je primaire lijn uit om roamingkosten van je provider in het buitenland te voorkomen)

10. Stel indien nodig een APN(toegangspuntnaam) in op je apparaat.

Belangrijke tip

Als de eSIM eenmaal is geïnstalleerd via QR-code of handmatige methode, kun je gemakkelijk de stappen voor toegang tot gegevens voltooien via de snelkoppelingen naar de schermen van je apparaat door op de knop “INSTELLINGEN” te tikken van je “Stappen toegang tot gegevens”.

Als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.