Hur aktiverar jag eSIM på en iPhone eller iPad i Turkiet?

Vissa iPhones och iPads som köpts i Turkiet rapporteras ha eSIM inaktiverat som standard.

Om du har köpt och aktiverat din enhet efter den 23 juni 2020 kommer ditt eSIM att aktiveras efter installationen och du behöver inte följa dessa instruktioner. Om du inte har aktiverat eSIM kontaktar du din mobiloperatör.

Instruktionerna nedan hjälper dig att aktivera ditt eSIM för enheter som köptes före den 23 juni 2020. Du måste återställa enheten för att slutföra följande procedur, så skapa en säkerhetskopia innan du fortsätter.

1. Säkerhetskopiera din enhet. Se sedan till att den är uppdaterad till senaste iOS eller iPadOS.
  2. Tryck på Inställningar & gt; Allmänt & gt; Överför eller återställ
  3. Tryck på Radera allt innehåll och alla inställningar.
  4. Ange ditt lösenord eller Apple ID-lösenord när du blir ombedd. Bekräfta sedan att du vill radera din enhet.
  5. När raderingen är klar återställer du din iPhone eller iPad från din säkerhetskopia.

När du är klar kan du nu konfigurera ett eSIM på din iPhone eller iPad.

Observera också att enligt Turkiets lokala bestämmelser måste enhetens IMEI registreras i Turkiets centrala identitetsregister för utrustning för att du ska kunna använda roamingdatatjänster i 91 dagar (ackumulerat) eller mer per 120-dagarsperiod. Vi rekommenderar att du kontaktar CEIR för mer information.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta våra supportkanaler.

Källa: https://support.apple.com/en-us/HT211023