När kan jag installera mitt eSIM?

För att veta när du kan installera ditt eSIM måste du känna till aktiveringspolicyn.

De flesta eSIM aktiveras på destinationen först när de ansluter till ett nätverk som stöds eller något av de nätverk som stöds.

Däremot finns det eSIM som aktiveras direkt så snart de har installerats, oavsett destination.

Hur vet jag när mitt eSIM kommer att aktiveras?

Du måste kontrollera aktiveringspolicyn för ditt eSIM.

Före köpet:

• Sök efter det land du vill köpa ett eSIM för
  • Välj det eSIM du vill ha
  • Kontrollera ytterligare information
  • Tryck på “Visa mer” för att hitta aktiveringspolicyn

Efter köpet:

• Gå till Mina eSIM > Detaljer > Visa mer > Aktiveringspolicy

Aktiveringspolicyn kommer att vara antingen följande

• “Giltighetsperioden börjar när eSIM-kortet ansluts till ett eller flera nätverk som stöds”: Detta innebär att du kan installera eSIM-kortet innan du reser utan att aktivera det. När du har kommit fram till destinationen kan du ansluta genom att slå på din eSIM-linje, förutsatt att installationen har slutförts enligt anvisningarna på din eSIM-installationssida.
  • “Giltighetstiden börjar vid installationen”: Detta innebär att ditt eSIM aktiveras direkt efter installationen och att giltighetstiden därmed börjar löpa även om du ännu inte befinner dig på destinationen.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta supporten