Hoe installeer en configureer ik een eSIM op mijn iOS-apparaat?

Controleer de volgende punten om te garanderen dat je je eSIM kunt installeren en instellen:

Hieronder vind je de stapsgewijze instructies, maar misschien vind je onze videogids ook nuttig.

Er zijn drie manieren om een eSIM op je apparaat te installeren:

Dit artikel leidt je door de QR-code methode en handmatige methode.

I. VOORBEREIDING

1. Log in op je Airalo-account.
  2. Go to My eSIMs.
  3. Zoek de eSIM die je wilt installeren.
  4. Tap the Details button.
  5. Tik op "eSIM installeren/toegang tot data"
  6. Tap the Manual tab at the top
  7. Je zou het SM-DP+-adres en de activatiecode moeten kunnen zien. Noteer dit of houd deze pagina open zodat je de gegevens later kunt kopiëren.

II. INSTALLATIE

HANDMATIGE METHODE

1. On your device, go to Settings
  2. Tik op Mobiel.
  3. Tik op Voeg mobiel abonnement toe of Mobiel dataplan toevoegen.

Add Data Plan

4. Selecteer Voer info handmatig in. You will be asked to enter:

• SM-DP+-adres
    • Activatiecode
    • Bevestigingscode (indien beschikbaar in je Airalo-account)

5. Choose a label or customized label for your eSIM.

6. Op de pagina Standaardlijn selecteer je je eSIM voor alleen mobiele data

7. Je zou je nieuwe eSIM moeten zien onder je Mobiele dataplannen.

QR-CODE METHODE

1. On your device, go to Settings
  2. Tik op Mobiel.
  3. Tap Add Cellular Plan or Add Mobile Data Plan

Add Data Plan

4. Gebruik je afgedrukte QR-code of een ander apparaat dat de QR-code weergeeft om de QR-code van je eSIM te scannen.

5. Voer de 4-cijferige bevestigingscode in als daarom wordt gevraagd. Je kunt deze stap overslaan als je de bevestigingscode niet hebt.

6. Choose a label or customized label for your eSIM.

7. Op de pagina Standaardlijn selecteer je je eSIM voor alleen mobiele data

8. Je zou je nieuwe eSIM moeten zien onder je Mobiele dataplannen.

IV. TOEGANG TOT DATA (QR-CODE OF HANDMATIGE METHODE)

Na de installatie van je eSIM moet je ook de nodige aanpassingen maken voor de verbinding zoals vereist op je eSIM-installatiepagina.

1. On your device, go to Settings>Cellular or Settings>Mobile.
  2. Tik op je nieuw geïnstalleerde eSIM-abonnement.

3. Schakel SCHAKEL DEZE LIJN IN in voor je eSIM en schakel de Dataroaming in.

4. Tik op dezelfde pagina op MOBIEL DATANETWERK. Typ indien nodig de APN (toegangspuntnaam) in het daarvoor bestemde veld op je apparaat. Je vindt de APN-gegevens in de eSIM-installatiegegevens in je Airalo-app/-account.

5. Ga terug naar Instellingen > Mobiel.

6. Select your eSIM for Cellular Data or Mobile Data. Zorg ervoor dat je "Overschakelen naar mobiele data toestaan" op UIT zet om kosten op je andere lijn te voorkomen.

7. Ga naar je eSIM-instellingen en selecteer het ondersteunde netwerk.

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de ondersteuning..