Hoe controleer ik of mijn iOS-apparaat eSIM’s ondersteunt?

Of een apparaat geschikt is voor eSIM’s hangt af van de vraag of de fabrikant een eSIM heeft opgenomen. Daarom hebben we een lijst met eSIM-compatibele apparaten voor eenvoudige controle.

In sommige landen en regio’s kunnen er modellen worden uitgebracht zonder eSIM-functie. Het kan ook zijn dat de provider waar je je apparaat hebt gekocht geen eSIM-functie heeft ingeschakeld.

Volg de onderstaande stappen om te controleren of je iOS-apparaat de eSIM-technologie ondersteunt. Houd er rekening mee dat de stappen al dan niet van toepassing kunnen zijn op jouw apparaat. De beste manier om de eSIM-functie te bevestigen is nog steeds via de fabrikant van het apparaat, de verkoper of de primaire provider.

Voor iPhone:

1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Algemeen.
  2. TIK op Over.
  3. TIK OP het modelnummer totdat het veranderd in een AXXXX-combinatie.
  4. VERIFIEER of het modelnummer van je iPhone niet afkomstig is uit een Chinese regio. Je vindt de informatie op deze link.

Als het modelnummer niet overeenkomt met een van de apparaten op het vasteland van China, Hongkong of Macau, dan is je apparaat geschikt voor eSIM. Zoek vervolgens uit of je iPhone vergrendeld door de provider is of ontgrendeld is door de onderstaande stappen te volgen.

1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Algemeen.
  2. TIK op Over.
  3. SCROL omlaag en zoek naar het veld Vergrendeling provider. Je iPhone is ontgrendeld als Geen simkaartbeperkingen naast Vergrendeling provider verschijnt.

Voor iPad:

1. OPEN de app Instellingen en TIK vervolgens op Algemeen.
  2. TIK op Over.
  3. TIK OP het modelnummer totdat het veranderd in een AXXXX-combinatie.
  4. VERIFIEER of het modelnummer van je iPad niet afkomstig is uit een Chinese regio. Je vindt de informatie op deze link.

Als het modelnummer niet overeenkomt met een van de varianten op het Chinese vasteland, Hong Kong of Macau, moet uw apparaat eSIM-compatibel zijn, zolang het de mobiele functionaliteit ondersteunt.

Als je het nog steeds niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat, de verkoper of de primaire provider om te controleren of deze geschikt is voor eSIM.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons ondersteuningsteam, en we helpen je graag verder!