Pajisja ime e ka rrjetin e bllokuar

Kartat eSIM mund të instalohen vetëm në pajisje të zhbllokuara për rrjetin. Kontaktoni operatorin celular për të zhbllokuar pajisjen.

Gjithashtu, nëse pajisja juaj sapo është zhbllokuar, operatori juaj mund ta ketë çaktivizuar mbështetjen e kartës eSIM për një periudhë kohë për arsye sigurie. 

Kontaktoni operatorin celular për të zhbllokuar pajisjen ose për të mbishkruar parametrat e sigurisë.

Nëse keni pyetje, mos ngurroni të kontaktoni ekipin e mbështetjes

Pyetje të ngjashme

Tema të tjera

Ju duhet akoma ndihmë?

Na kontaktoni dhe ekipi ynë i mbështetjes së klientit do t'ju kontaktojë sa hap e mbyll sytë.
Na dërgoni një mesazh
Të drejtat e autorit Airalo © 2024