Hur får jag åtkomst till internet med ett Airalo eSIM på en Google Pixel-enhet?

Om du har problem med att ansluta ditt Airalo eSIM till internet på en Google Pixel-enhet efter installationen, kontrollera att du har slutfört stegen för åtkomstdata för ditt eSIM.

Du hittar dem på ditt Airalo-konto:

1. ÖPPNA Airalo-appen.
  2. TRYCK PÅ Mina eSIM.
  3. TRYCK PÅ det eSIM som du vill installera.
  4. TRYCK PÅ Visa instruktioner.
  5. SE efter Åtkomstdata instruktioner.

Innan du fortsätter med följande steg, kontrollera att eSIM-linjen är AKTIVERAD och vald för mobildata.

1. GÅ till Inställningar.
  2. GÅ till Nätverk och internet.
  3. TRYCK PÅ SIM.
  4. SÄKERSTÄLL att eSIM är aktiverat. Om inte, ändra den till PÅ.
  5. VÄXLA PÅ Mobildata.

Anslut till nätverket som stöds:

1. GÅ till Inställningar.
  2. GÅ till Nätverk och internet.
  3. TRYCK PÅ SIM.
  4. TRYCK PÅ ditt eSIM.
  5. INAKTIVERA Automatiskt val av nätverk.
  6. VÄLJ det nätverk som anges i ditt eSIM:s Åtkomstdata-information.

Uppdatera APN-inställningarna (vid behov):

Kontrollera om du behöver ändra APN på din enhet genom att öppna Airalo-appen och se dina eSIM-instruktioner.

1. GÅ till Inställningar.
  2. GÅ till Nätverk och internet.
  3. TRYCK PÅ SIM.
  4. TRYCK PÅ ditt eSIM.
  5. TRYCK PÅ Namn på accesspunkter.
  6. TRYCK PÅ +-ikonen.
  7. ANGE nytt APN i APN-fältet.
  8. TRYCK PÅ OK.
  9. ANGE Airalo som APN:s etikett i fältet Namn.
  10. LÄMNA övriga fält tomma.
  11. TRYCK PÅ menyn med tre punkter i det övre högra hörnet
  12. TRYCK PÅ Spara.
  13. SE TILL att det tillagda APN är valt.

Aktivera dataroaming (vid behov):

KONTROLLERA om du behöver aktivera Dataroaming på din enhet genom att öppna Airalo-appen och visa dina eSIM-instruktioner.

1. GÅ till Inställningar.
  2. GÅ till Nätverk och internet.
  3. TRYCK PÅ SIM.
  4. TRYCK PÅ ditt eSIM.
  5. VÄXLA Roaming PÅ eller AV.

När du har följt instruktionerna ovan korrekt bör ditt Airalo eSIM vara anslutet till internet.