Hur installerar och konfigurerar jag ett eSIM på min iOS-enhet?

Kontrollera följande punkter för att garantera att du kan installera och konfigurera ditt eSIM:

Här nedan hittar du steg-för-steg-instruktionerna, men du kan också ha nytta av vår videoguide

Det finns tre sätt att installera ett eSIM på din enhet:

Den här artikeln guidar dig genom både QR-kod och Manuella metoder.

I. FÖRBEREDELSER

1. Logga in på ditt Airalo-konto.
  2. Gå till Mina eSIM.
  3. Leta efter ett eSIM som du vill installera.
  4. Tryck på Detaljer -knappen.
  5. Tryck på "Installera eSIM/dataåtkomst"
  6. Tryck på fliken Manual längst upp
  7. Du bör kunna se SM-DP + Adress & Aktiveringskod. Notera detta eller håll denna sida öppen så att du kan kopiera detaljerna senare.

II. INSTALLATION

MANUELL METOD

1. På din enhet, gå till Inställningar
  2. Tryck på Mobildata
  3. Tryck på Lägg till Telefonabonnemang eller Lägg till Mobildatabonnemang.

Add Data Plan

4. Välj Ange detaljer manuellt. Du kommer att bli ombedd att ange:

• SM-DP+-adress
    • Aktiveringskod
    • Bekräftelsekod (om sådan finns på ditt Airalo-konto)

5. Välj en etikett eller anpassad etikett för ditt eSIM.

6. På sidan Standardlinje väljer du ditt eSIM-kort för endast mobildata

7. Du bör se ditt nya eSIM under Mobildata.

QR-KODMETOD

1. På din enhet, gå till Inställningar
  2. Tryck på Mobildata
  3. Tryck på Lägg till Mobilplan eller Lägg till Mobildataplan

Add Data Plan

4. Använd din utskrivna QR-kod eller en annan enhet som visar QR-koden för att skanna ditt eSIM:s QR-kod

5. Ange den fyrsiffriga bekräftelsekoden om du blir ombedd att göra det. Du kan hoppa över detta steg om du inte får någon bekräftelsekod.

6. Välj en etikett eller anpassad etikett för ditt eSIM.

7. På sidan Standardlinje väljer du ditt eSIM-kort för endast mobildata

8. Du bör se ditt nya eSIM under Mobildata.

IV. DATAÅTKOMST (QR-KOD ELLER MANUELL METOD)

När du har installerat ditt eSIM måste du också göra de nödvändiga justeringarna för anslutning som krävs på din eSIM-installationssida.

1. På din enhet, gå till Inställningar>Mobil eller Inställningar>Mobil.
  2. Tryck på ditt nyligen installerade eSIM-abonnemang.

3. Aktivera AKTIVERA DEN HÄR LINJEN för ditt eSIM och aktivera Dataroaming

4. På samma sida trycker du på MOBILDATA. Skriv in APN (åtkomstpunktens namn) i det fält som finns på enheten om det behövs. Du hittar APN-uppgifterna i installationsinformationen för eSIM i din Airalo-app/på ditt Airalo-konto.

5. Gå tillbaka till Inställningar>Mobil eller Inställningar>Mobil.

6. Välj ditt eSIM för Mobildata eller Mobildata. Se till att stänga av "Tillåt växling av mobildata" för att undvika avgifter på din andra linje.

7. Gå till dina eSIM-inställningar och välj det nätverk som stöds.