Hur tar jag bort ett eSIM från min iOS-enhet?

Du kan ta bort eSIM från din enhet på ett säkert sätt när:

Det finns inte längre något aktivt datapaket för eSIM

• När du köper ett eSIM från Airalo levereras det alltid med ett datapaket som är redo att aktiveras. Du kan se detta från ditt konto (i Airalo-appen eller på webbplatsen) om det fortfarande finns ett aktivt datapaket för ditt eSIM (som ännu inte har gått ut). Om så är fallet ska du inte ta bort eSIM-kortet från enheten.

Du har inte längre användning för det

• Vissa eSIM-kort från Airalo kan bara användas en gång och kan inte fyllas på. Du kan ta bort dessa eSIM efter att du har använt dem.
  • Om du har ett eSIM som du inte längre tänker använda kan du också ta bort det på ett säkert sätt.

Din nya eSIM är för samma land/region

• När du köper ett eSIM från butiken kommer du att få ett nytt eSIM varje gång. Det nya eSIM-kortet kommer alltid att behöva installeras. Det är alltid bäst att börja installera från början för att undvika förvirring om vilket eSIM som finns i enheten.

Om du vill ta bort dina eSIM från enheten går du till enhetens Mobil-/datainställningar, trycker på det eSIM-kort som du vill ta bort och väljer "Ta bort mobildataplan". Beroende på enhet kan det också vara "Ta bort eSIM", "Ta bort mobilplan" eller något liknande.

För steg-för-steg-instruktioner om hur man tar bort eSIM från iOS-enheter, se 'Hur kan jag ta bort ett eSIM från min iOS enhet?'.

Om du har några frågor får du gärna kontakta supporten.